Perinteiset massaturismin ja matkailun 4 ässää joita tavoiteltiin myös meidän 3 viikon lomallamme Thaimaassa ja sen saarilla. Tavoitteet toteutuivat ja loma oli kerrassaan loistava.

Kuitenkin monta kertaa yrittäessäni päivittää blogia, ja kyllästyttäessä kirjoittamaan, kertaan nyt kaikista mieleenpainuvimmat asiat reissultamme ja annan sen jälkeen kuvien puhua.

Thaimaalaiset vs. Kiinalaiset
+ thaimaalaiset ovat ystävällisempiä kuin kiinalaiset: kysyttäessä neuvoa heiltä he yrittävät auttaa ja jos eivät tiedä vastausta, neuvovat seuraavaan  paikkaan josta voi saada vastauksen
+ monet thaimaalaiset osaavat englantia, ja vaikka eivät osaisi yrittävät sitä kuitenkin puhua, toisin kuin maanmieheni kiinalaiset joilta on hankala saada yhtään englannin kielistä sanaa ulos suustaan
- Bangkokilaiset taksikuskit on ääliöitä, heitä on erittäin vaikea saada laittamaan mittari päälle, kiitos siis ihanille kiinalaisille tupakkaa polttaville ja pahalle haiseville taksikuskeille jotka laittavat mittarin päälle mukisematta!
+ thaimaalaiset ovat paremman näköisiä ja kauniimpia kuin kiinalaiset
+ thaimaalaisilla pelaa maalaisjärki, kiinalaisilla vaan sitä ei löydy mistään (vaikka monesti maalta ovatkin kotoisin)
+ thaimaalainen ruoka on loistavaa ja pesee kiinalaisen 10 - 0, mukaanlukien jokapaikassa olevia pieniä kojuja joista saa tuoreita hedelmiä, shakeja tai herkullisia pannukakkuja
+ thaimaalaisissa ravintoloissa alkoholittomat juomat ovat halvempia kuin olut, joten ei edes tullut mieleen tilata illallisella  normaalia 6 desin olutta niinkuin Kiinassa monesti on tapana
+ Thaimaassa on lämmin, aina, Pekingissä värjötellään tällä hetkellä aamuisin - 10 asteen pakkasessa
+ Jo Bangkokissa voi tuoksutella paremman ja saasteettoman ilman perään

Lienee kellekään jäänyt epäselväksi kumpi vei voiton. Kyllä, jos Thaimaan matkaa minulle tarjotaan, suostun siihen heti, ilman muttia. Ja suosittelen myös muille lämpimästi!

1209219.jpg1209223.jpg
Liikenneympyröitä Bangkokissa ja lehmä tai mikälie sonni Ko Phang anilla.

Muutenkin reissussa tuli nähtyä vaikka minkälaisia eläimiä, mutta suurimpana järkytyksenä koin, kun ensimmäistä kertaa elämässäni näin kissanpallit. Totta, missälie ihmemaassa olen ennen asunut kun en ole sellaisia nähnyt. Tosin nyt tiedän mitä Jaakko-kullalta aikoinaan oli leikattu pois..

1209226.jpg1209231.jpg
KFC neitsyys meni ensimmäisenä iltana Bangkokissa, mutta tämän jälkeen suoritin vain ja ainoastaan terveellistä thaimaalaista ruokaa ja herkullisia shakeja (tuoretta hedelmää, jäämurskaa ja sokerilientä sekaisin tehosekoittimessa).

1209234.jpg1209235.jpg1209241.jpg
Seikkailu vesiputouksilla ja sademetsässä, kartassa luki että käytiin ihan sademetsän alueella! Tosin tuo riippusilta jätettiin tällä kertaa käyttämättä. Myös erilaisia hierontoja ja muita hoitoja kuten panicure oli tarjolla.

1209236.jpg1209237.jpg
Muay thai = thai-nyrkkeily ottelu oli myös pakko nähdä. Onneksi kohta alkaa The Contender Asia sarja AXN:lla, joten saan seurata thai nyrkkeilyä joka viikko :) Oikeanpuoleinen kuva paikalliselta iltaruokamarketilta. Valittavana oli kaikkia herkkuja, kuten tuoreita mereneläviä, njam.

1209246.jpg1209249.jpg
Lehmät olivat päättäneet lähteä biitsille, tosin toinen ei kyllä tarttis enää yhtään enempää rusketusta. Ja Ko Phi Phi:llä tuli todistettua, että jossain on vielä puhdasta vettä...

1209253.jpg1209242.jpg
Niinpä päätettiin käydä snorklaamassa. Kyllä ne putket toimi vaikka välillä tulikin vähän hörpittyä vettä keuhkoihin.. Ja tämä sika oikeanpuoleisessa kuvassa näyttää mallia kuinka voidaan vielä olla elämään tyytyväisiä, ah kunpa ihmisilläkin olisi silloin tällöin noin täydellisiä päiviä!

Siispä kaikki täydellisten päivien metsästykseen ja oikein hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! Olkoon se taas parempi ja onnekkaampi kuin edellinen.